Skapa dig en stressfri sommar - coachens fem bästa tips!

Hur brukar du ha det precis före din semester?

Många ökar tempot för att få ALLT KLART innan de går på semester.

 

Konsekvensen kan bli att du stupar på mållinjen och att du därför inte orkar med att ha semester.

 

Ett annat scenario är att alla har så stora förväntningar på allt som ska göras och hinnas med, när semestern kommer. Huset som ska målas, båten som ska läggas i, vänner som ska hälsas på, barnens önskningar som skall uppfyllas... Då finns inget utrymme för att gå ner i varv och hämta kraft inför ett nytt arbetsår.

 

Här kommer några alternativa sätt att inleda din semester på samt att ha med dig under din ledighet!

 

1. Börja trappa ner tempot en vecka före du ska gå på semester, kroppen behöver lite tid att ställa om sig. Pulsen går ner vilket gör att hjärtat inte behöver arbeta lika intensivt. Det påverkar dina stresshormoner på ett positivt sätt. Ta tre djupa medvetna andetag innan du kliver ur sängen på morgonen. Innan du går på lunch, ta en minut då du andas medvetet, lugnt och stilla.

 

2. Ta dig tid till reflektion och eftertanke. Vad vill du egentligen göra på din ledighet? Hur mycket av det du/ni planerat stämmer överens med dina behov och din vilja?

 

3. Se till att du VARJE DAG skapar ett utrymme för att vara för dig själv. Ta en promenad ensam, sätt dig och meditera – det kan vara att du "sätter dig på en sten eller stubbe" och rensar huvudet från alla tankar och planer. Börja med en kort stund, 5 minuter. Sedan kan du öka tiden och sitta längre för varje dag.

 

4. Våga bryta gamla mönster. Gör något helt nytt! Och om du alltid gör nya saker - våga ha tråkigt, stanna upp!

 

5. Var uppmärksam på vad som får dig att skratta och må bra utan krav. Att börja skapa denna nya livsstil kan vara lättare än du tror. Skriv ned dagens tre bästa händelser, innan du somnar. En god vana som gör dig mer medveten om hur du mår, fysiskt och psykiskt.

 

Lycka till med din stressfria semester!

Hälsar Monica Cederholm, Ledarskap & Harmoni

 

Om du är nyfiken på individuell coaching eller terapi, lämna dina uppgifter här, så hör vi av oss! Och du - skriv gärna, om du önskar kontakt nu eller efter semestern...